ESDEVENIMENTS


GEOTEST
Geologia, geotècnia i
serveis científico-tècnics- Tota la informació relacionada amb la XIII Reunió Nacional de Quaternari 2011, es troba disponible a la web de la Fundació Marcel Chevalier.- Exposició sobre els sòls dels Pirineus i Prepirineus centrada en la mostra dels monòlits realitzats en el marc del projecte "Monòlits de sòls dels Pirineus" (ICGC). Mitjançant el CST Pirineus, l'Institut treballa en la creació d'una col·lecció de monòlits de sòls representatius dels Pirineus i Prepirineus amb l'objectiu d'adquirir coneixement i divulgar la importància de la diversitat dels sòls que formen la serralada. L'estudi d'aquests sòls dona l'oportunitat d'organitzar una col·lecció d'exemplars de seccions originals de sòls que ha de facilitar la difusió i la divulgació del coneixement adquirit. Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus Passeig de Pompeu Fabra, 21. Tremp, Del 15.12.2016 al 31.12.2017, Visites a concertar, de dilluns a divendres, trucant al 973 65 08 30.

- Informació- Universitat de Barcelona, Unitat de Cultura Científica: Informació sobre el projecte Camins Infinits (Perquè el coneixement no té límits). En col·laboració amb l’Escola de Doctorat de la UB, la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i) de la Universitat de Barcelona està duent a terme una crida a investigadors en formació de la Universitat per crear una borsa de voluntaris per al nou projecte de divulgació Camins infinits.

Camins infinits és un programa de visites d'investigadors en formació a centres d’ensenyament de primària i secundària de tot Catalunya amb l'objectiu de donar resposta a les preguntes que nois i noies es fan sobre el món de la recerca. El projecte vol posar en contacte escolars i joves investigadors de la Universitat de Barcelona amb el doble objectiu d’estimular l’interès dels primers per la ciència i el coneixement i, a la vegada, contribuir a millorar les habilitats comunicatives dels investigadors participants.

Els joves investigadors s’ofereixen a fer una sessió, presencial o virtual (a través d’una videoconferència), en aquells centres de primària o secundària que ho sol·licitin, per explicar la tasca de recerca que duen a terme. La participació en el projecte serà reconeguda per l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la UB. Us podeu inscriure com a participants en l'activitat mitjançant el formulari web del projecte.

GEO3
Prospecció geofísica
i cartografia temàtica


DRYAS
Medi Ambient, hidrogeologia
i Riscos Naturals