APLICACIONS
Aplicacions i programes útils per a les ciències de la TerraMobile Atlas Creator

Mobile Atlas Creator (abans conegut com TrekBuddy Atles Creator) és un programa de codi obert (GPL) que crea atles offline per a GPS de mà i aplicacions de telèfons mòbils com TrekBuddy, AndNav i altres basades en Android i WindowsCE. A més es poden exportar mapes individuals com una  imatge gran PNG amb l'arxiu calibrat MAP per OziExplorer. Com a font d'un atles en línia Mobile Atlas Creator pot utilitzar un gran nombre de diferents mapes en línia, com OpenStreetMap i altres proveïdors de mapes en línia.
Stereonet 9

Programa per a realitzar projeccions estereogràfiques - Stereonet és un software desenvolupat per Rick Allmendinger, profesor a la universitat de Cornell (USA), i que és un dels geòlegs estructurals amb més prestigi. Aquesta versió de stereonet és compatible amb tots els sistemes operatius moderns, Windows, Mac OSX i Linux.

 
 Elk (SharperGeo)

Elk és una plataforma geotècnica lliure de SharperGeo que es pot ampliar amb ja sigui plugins lliures i/o comercials. És una única solució per a totes les fases d'un projecte geotècnic: avaluar les proves, el model del subsòl, les estructures de disseny.

 OpenFLUID

OpenFluid és un entorn de software per a la modelització de fluxes als paisatges - El projecte té com a objectiu la creació i difusió d'una plataforma de programari dedicada al modelatge de sistemes complexos del paisatge, centrant-se principalment en els fluxos. El marc conceptual de la plataforma OpenFLUID es basa en treballs científics liderats durant molts anys en la unitat conjunta LISAH (Montpeller, França) i més àmpliament en l'INRA (Institut Nacional Francès de Agronomia), IRD (Institut Francès de Recerca i Desenvolupament) i Montpeller SupAgro.

 Simple Slope

Simple Slope és una aplicació per a smartphones Android que permet el càlcul d'estabilitat de talussos per a enginyers i geòlegs. Calcula l'estabilitat de talussos de forma senzilla i ràpida amb el teu dispositiu mòbil. El càlcul del factor de seguretat està basat en el Mètode de Bishop simplificat. Permet la creació d'un informe en PDF i aplicar càrrega sobre el talús (trànsit, edificis, etc).

Simple SlopeDapple V.2.1.4

Dapple és un explorador de dades global dissenyat per proporcionar un entorn obert i òptim per visualitzar, presentar i compartir grans quantitats de dades geocientífiques en equips d'escriptori. Dapple permet explorar, descobrir i mostrar dades de gran riquesa gràfica dels servidors mundials i organitzacions espacials - servidors GEOSOFT DAP, servidors de la NASA, els servidors de l'USGS i els molts, molts servidors WMS disponibles en l'actualitat. El projecte Dapple és una activitat de codi obert derivat del projecte de codi obert NASA World Wind. 

DappleMapCreator 2.0

Map Creator 2.0 combina un programa de cartografia i un programa de gràfics. El programari està dissenyat per crear mapes i mapes animats de la més alta qualitat, demanats amb freqüència per a presentacions. Per exemple, poden ser necessàris per a una presentació de mapes de viatges. Però també en altres casos, quan es necessita un mapa per presentar la informació essencial d'una manera professional.


Noddy 3D

Noddy 3D Geological and Geophysical Modelling System: el sistema de modelatge Noddy permet construir ràpidament complexos models geològics 3D i calcular la gravetat resultant i els camps magnètics. El seu ús principal està en l'ensenyament, encara que també permet provar escenaris geològics simples. També podeu consultar aquesta ressenya a la pàgina web de Geology Page.

Noddy 3DGPlates

GPlates és un programari d'escriptori per a la visualització interactiva de la tectònica de plaques. GPlates ofereix una nova combinació de reconstruccions interactives de plaques tectòniques, la funcionalitat dels sistemes d'informació geogràfica (SIG) i la visualització de dades ràster. GPlates permet tant la visualització i la manipulació de les reconstruccions de plaques tectòniques i les dades associades a través del temps geològic. GPlates s'executa en Windows, Linux i MacOS X i a més és un programa open-source.

GPlatesVisible Geology

Visible Geology és una eina molt útil per a geòlegs. Visible Geology ens permet prendre un model tridimensional en blanc i jugar amb les seves característiques estratigràfiques, estructurals i topogràfiques. L'eina porta opcions per definir tipus de capes, podem crear plecs, inclinació de les capes, té una opció per a la estereonet, una eina per simular pous d'exploració i permet visualitzar els perfils geològics del cub que hem creat.

En aquest enllaç podeu consultar un tutorial sobre aquesta prometedora eina.

Visible GeologyFundació Marcel Chevalier

EARTH SCIENCES
 FOUNDATION